Ikke kategoriseret

Risotto med tigerrejer

Ingredienser (4 pers.)

  • 12½ g smør
  • ½ rød peberfrugt i korte strimler
  • 1 gulerod i tynde, korte stave
  • ½ grofthakket rødløg
  • 1 dl risottoris
  • ½ dl tør hvidvin, fx riesling
  • 2 dl vand
  • ¼ tsk groft salt
 • 50 g revet ost
  • 4 rå tigerrejer med halevifte
  • 12½ g smør eller andet fedtstof
  • 1 tsk friskpresset citronsaft
  • ⅛ tsk groft salt
 • friskkværnet peber

Fremgangsmetode

Lad halvdelen af smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits peberfrugt og gulerødder i ca. 1 min. Tag grøntsagerne op. Smelt resten af smørret og svits løg og ris i ca. ½ min. Hæld hvidvin ved og lad den dampe af under omrøring i ca. ½ min. Tilsæt vand og salt. Kog risene ved svag varme og under låg i ca. 13 min. Kom grøntsagerne tilbage i risottoen og lad den koge i ca. 2 min. Rør ca. 75 g ost i og smag til. Server resten af osten til.

Steg rejerne i gyldent smør ca. ½ min. på hver side. Tilsæt citronsaft, salt og peber.

Tips

Er risottoen for tør så tilsæt lidt vand.

Comments are closed.

Powered by: Wordpress