Madlavning

Kalve cordon bleu med svampesauce

Ingredienser (til fire personer)

Cordon bleu:

  • 8 tynde skiver kalveinderlår a ca. 75 g.
  • 8 tynde skiver kogt skinke
  • 1/2 bdt. basilikum
  • Lidt bredbladet persille
  • 100 g emmentaler
  • Salt og peber

 

Svampesauce:

  • 1 dl hvid portvin
  • 1,5 dl kalvefond
  • 200 g kantareller eller andre svampe (fx shiitake)
  • 40 – 50 g koldt smør

 

Fremgangsmåde

Bank kødskiverne let ud med en knyttet hånd. Drys dem let med salt og peber, og læg en skive skinke, et stykke ost og nogle blade krydderurter på hver.

Luk kødet om fyldet og hold stykkerne sammen med kødnåle eller tandstikker.

Brun dem godt på alle sider i lidt smør eller olie. Hæld vin ved, kog ind til ca. 1/3, hæld fond ved, og lad kødet simre under låg i 8 – 12 minutter. Vend købet halvvejs under stegningen.

Sautér de rensede svampe let og krydr godt. Tag kødet op, pisk smørret i saucen, tilsæt svampe og smag til. Server kødet med saucen og fx bagte kartofler.

 

Vi har blandt lavet dem med Jamie Oliver ovnkartofler.

 

Kilde: Femina

Skriv et svar

Powered by: Wordpress