Madlavning

Kefta Mkaouara (marrokanske kødboller i tomatsovs)

Ingredienser

Kødboller

  • 500 g hakket kød (lam eller okse elle ren kombination)
  • 1 løg, fint hakket
  • 4 tsk. paprika
  • 2 tsk.  spidskommen
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. stødt kanel
  • Peber
  • 1/2 tsk. stærk paprika
  • 1 dl hakket persille
  • 1 dl hakket koriander

 

Tomatsovs

  • 1 kg modne tomater, alternativt 2 dåser hakkede tomater
  • 1 løg, fint hakket
  • 3 tsk. paprika
  • 3 tsk. spidskommen
  • 3 tsk. salt
  • 1 tsk. stærk paprika
  • 5 spsk. fint hakket persille
  • 5 spsk. fint hakket koriander
  • 4 fed hvidløg, pressede
  • 3/4 dl olivenolie

 

Andet

  • 3-4 æg
  • Evt. oliven

Fremgangsmåde

Ovnen tændes på ca. 170 grader.

Tomaterne skæres i små tern og alle ingredienserne koges sammen i en gryde i et kvarters tid.

Farsen æltes godt sammen, og der formes små kødboller.

Tomatsovs og kødboller kommes i taginen, som sættes i ovnen med låg i ca. 40 min.

Når sovsen har en passende konsistens, slås æggene ud oven på sovsen, låget sættes på, og det får yderligere små ti minutter i ovnen.

Server straks direkte fra tagine, evt. med brød, couscous eller ris til. Drys frisk persille og/eller koriander over.

 

Noter

Til ca. fire personer.

Skriv et svar

Powered by: Wordpress