Ingredienser
Kødboller
- 500 g hakket kød (lam eller okse elle ren kombination)
- 1 løg, fint hakket
- 4 tsk. paprika
- 2 tsk. spidskommen
- 2 tsk. salt
- 1 tsk. stødt kanel
- Peber
- 1/2 tsk. stærk paprika
- 1 dl hakket persille
- 1 dl hakket koriander
Tomatsovs
- 1 kg modne tomater, alternativt 2 dåser hakkede tomater
- 1 løg, fint hakket
- 3 tsk. paprika
- 3 tsk. spidskommen
- 3 tsk. salt
- 1 tsk. stærk paprika
- 5 spsk. fint hakket persille
- 5 spsk. fint hakket koriander
- 4 fed hvidløg, pressede
- 3/4 dl olivenolie
Andet
- 3-4 æg
- Evt. oliven
Fremgangsmåde
Ovnen tændes på ca. 170 grader.
Tomaterne skæres i små tern og alle ingredienserne koges sammen i en gryde i et kvarters tid.
Farsen æltes godt sammen, og der formes små kødboller.
Tomatsovs og kødboller kommes i taginen, som sættes i ovnen med låg i ca. 40 min.
Når sovsen har en passende konsistens, slås æggene ud oven på sovsen, låget sættes på, og det får yderligere små ti minutter i ovnen.
Server straks direkte fra tagine, evt. med brød, couscous eller ris til. Drys frisk persille og/eller koriander over.
Noter
Til ca. fire personer.