Vegetarlasagne
Ingredienser
- 12 lasagneplader
- 125 g frisk mozzarella
- 1 glas bechamélsauce
Spinatblanding
- 250 g spinat fra frost
- 200 g hytteost
Bolognese sauce
- 2 gulerødder
- 1 løg
- 250 g champignon
- ½ squash
- 500-600 g tomater (evt. en dåse hakkede tomater)
- 2 tsk citronsaft
- 1 lille dåse tomatpuré
- 1 terning grøntsagsbouillon
- Timian
- laurbærblade
- revet muskanød
- salt
Fremgangsmetode
- Grøntsagerne hakkes fint og steges i smør eller olie i den angivne rækkefølge under ingredienser.
- Kom tomaterne i og tilsæt derefter, citronsaft, tomatpuré, grøntsagsbouillon, timian, revet muskatnød. Tilsæt også laurbærblade som koger med hele og fjernes til sidst.
- Lad saucen småkoge uden låg på i cirka 5 minutter til det er en tyk sauce.
- Lasagnen samles nu i et ovnfast fad efter nedenstående rækkefølge:
- Rækkefølgen på lagene. Start nedefra med nummer 1.
- 12: Mozzarella i mindre stykker
- 11:Béchamelsauce
- 10:Lasagneplader
- 9: Bolognese sauce
- 8: Lasagneplader
- 7: Bechamelsauce
- 6: Spinat/hytteostblanding
- 5: Lasagneplader
- 4: Mozzarella i mindre stykker
- 3: Bolognese sauce
- 2: Lasagneplader
- 1: Béchamelsauce
- Lasagnen bages i ovnen ved 225 grader i cirka 30-40 minutter. Gerne i et højt fad.