Ingredienser
Spinatbund
- Frossen hakket spinat 450 g
- Æg 3
- Mælk ¾ dl
- Groft salt 1 tsk
- Friskkværnet peber
Purløgscreme
- Græsk yoghurt 1 dl
- Flødeost naturel 200 g
- Fintrevet citronskal (usprøjtet) 2 spsk
- Groft salt ½ tsk
- Citronpeber ½ tsk
- Finthakket purløg 3 spsk.
Fyld og tilbehør
- Røget laks i skiver 300 g
- Ristet rugbrød
Fremgangsmåde
Spinatbund
- Pres spinaten fri for væske.
- Del æggene i hvider og blommer. Rør spinaten sammen med æggeblommer, mælk, salt og peber.
- Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i spinatblandingen.
- Fordel blandingen på en plade med bagepapir (ca. 40 x 30 cm) og bag den midt i ovnen – overfladen skal være gyldent. Lad spinatbunden afkøle på en bagerist på bagepapiret.
- Bages ca. 15 min . (til den er gylden) ved 200 grader alm. ovn.
Purløgscreme
- Pisk imens yoghurt, flødeost, citronskal, salt og citronpeber sammen, fx med en håndmixer.
- Vend forsigtigt purløg i, smag til og stil cremen tildækket i køleskabet.
- Læg spinatbunden på et stykke husholdningsfilm, så fladen med bagepapir vender opad. Træk forsigtigt bagepapiret af.
- Fordel purløgscremen på spinatbunden i et jævnt lag – lad en bane på ca. 5 cm være fri for creme på den lange led.
- Læg lakseskiverne oven på purløgscremen, så skiverne lapper ind over hinanden.
- Rul forsigtigt spinatbunden med purløgscreme og laks sammen fra den lange side – start i den ende hvor der er creme helt ud til kanten. Rul rouladen ved at trække let i husholdningsfilmen.
- Pak rouladen ind i husholdningsfilmen og læg den i køleskabet i ca. 1 time eller til den er gennemkold.
- Skær den kolde lakseroulade i 1½ cm skiver med en skarp kniv – rengør kniven mellem hvert snit. Anret skiverne på et fad, pynt med purløgsstrå og server med ristet rugbrød.
Noter
Servér evt. med en lækker purløgscreme til.