Ikke kategoriseret

Libanesiske falafler

Ingredienser

  • 450 g tørrede skallede hestebønner
  • 340 g tørrede kikærter
  • 1 bdt. frisk persille
  • 1 bdt frisk koriander
  • hvidløg
  • løg
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 spsk salt
  • 2 spsk mel
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk kommen
  • 3 tsk koriander
  • 1 knsp sort peber
  • Chili

Fremgangsmåder

  • Læg hestebønnerne og kikærterne i blød i separate skåle natten over.
  • Næste dag dræner du bønnerne og kikærterne og skyller dem.
  • Kom bønnerne i en si og lad dem tørre lidt, derefter blendes bønnerne til det ligner brødkrummer. Bønnerne sættes til side i en stor skål.
  • Dernæst skylles og blendes kikærterne på samme måde som bønnerne og hældes ned i skålen med bønnerne.
  • Kom Hvidløg, løg, forårsløg, persille, frisk koriander, salt, peber, mel og natron i blenderen i 1-3 minutter, til det bliver til en slags grøn jævn grød (ligner lidt grøn pesto!).
  • Kom så derefter den grønne blanding i skålen med de blendede bønner og kikærter.
  • Ælt det hele godt sammen med hænderne. Hvis “dejen” føles for tør, kan vand tilsættes. Dejen kan med fordel smages til.
  • Falaflerne kan tilberedes ved enten at friturestege dem og forme dem ved hjælp af en speciel falafel ske (dog kan en normal ske også bruges). En varm gryde med olie varmes op og så kommer man de formede falafler i olien til de er brune.Til de mere sundheds bevidste, kan falaflerne også bages. De formede falafler kommes på en beklædt bradepande hvor der drysses en smule olie på ved 200 graders varme i 7-10 min.

Comments are closed.

Powered by: Wordpress