Ingredienser
- 4 stk. kylling brystfilet
- Paprika
- Peberblanding
- Salt
- 3 teskefulde sennep
- 2 deciliter vand
- 1 bouillonterning høns
- 3 deciliter fløde
- 1 spiseskefuld hvidvinseddike
- 1 potte estragon
- Salt og friskkværnet peber plus evt. en smule sukker
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
Kyllingebryst fileterne krydres med lidt paprika, peberblanding og salt. Steges cirka 4-5 minutter på hver side på en pande med lidt olie, og lægges til side.
Kom sennep og vand på panden og kog panden af. Smuld bouillonterning i, og tilsæt også fløde og hvidvinseddike. Lad det koge op og creme en smule ind. Saucen til kylling i estragonsauce skal hverken være for tynd eller tyk.
Estragonblade pilles af og hakkes fint, hvorefter de vendes i den cremede estragonsauce. Er saucen for tyk kan du tilsætte en smule mere vand.
Smag din estragonsauce til med salt, peber og en smule sukker.
Hæld saucen i lille bradepande. Skær kyllingebrystfileterne i skrå skiver (5-6 skiver af hvert stykke bryst) og læg dem forsigtigt og smukt ned i saucen, så de stadig ligger nogenlunde samlet.
Læg et par kviste estragon over og steg det hele 10 minutter i ovnen.