Ikke kategoriseret

Lakseroulade

Ingredienser

Spinatbund

  • Frossen hakket spinat 450 g
  • Æg 3
  • Mælk ¾ dl
  • Groft salt 1 tsk
  • Friskkværnet peber

Purløgscreme

  • Græsk yoghurt 1 dl
  • Flødeost naturel 200 g
  • Fintrevet citronskal (usprøjtet) 2 spsk
  • Groft salt ½ tsk
  • Citronpeber ½ tsk
  • Finthakket purløg 3 spsk.

Fyld og tilbehør

  • Røget laks i skiver 300 g
  • Ristet rugbrød

Fremgangsmåde

Spinatbund

  • Pres spinaten fri for væske.
  • Del æggene i hvider og blommer. Rør spinaten sammen med æggeblommer, mælk, salt og peber.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i spinatblandingen.
  • Fordel blandingen på en plade med bagepapir (ca. 40 x 30 cm) og bag den midt i ovnen – overfladen skal være gyldent. Lad spinatbunden afkøle på en bagerist på bagepapiret.
  • Bages ca. 15 min . (til den er gylden) ved 200 grader alm. ovn.

Purløgscreme

  • Pisk imens yoghurt, flødeost, citronskal, salt og citronpeber sammen, fx med en håndmixer.
  • Vend forsigtigt purløg i, smag til og stil cremen tildækket i køleskabet.

  • Læg spinatbunden på et stykke husholdningsfilm, så fladen med bagepapir vender opad. Træk forsigtigt bagepapiret af.
  • Fordel purløgscremen på spinatbunden i et jævnt lag – lad en bane på ca. 5 cm være fri for creme på den lange led.
  • Læg lakseskiverne oven på purløgscremen, så skiverne lapper ind over hinanden.
  • Rul forsigtigt spinatbunden med purløgscreme og laks sammen fra den lange side – start i den ende hvor der er creme helt ud til kanten. Rul rouladen ved at trække let i husholdningsfilmen.
  • Pak rouladen ind i husholdningsfilmen og læg den i køleskabet i ca. 1 time eller til den er gennemkold.
  • Skær den kolde lakseroulade i 1½ cm skiver med en skarp kniv – rengør kniven mellem hvert snit. Anret skiverne på et fad, pynt med purløgsstrå og server med ristet rugbrød.

Noter

Servér evt. med en lækker purløgscreme til.

Comments are closed.

Powered by: Wordpress