Ingredienser
- 500 g afpudset svinemørbrad
- 1 tsk rapsolie
- 1 rødløg
- 250 g svampe
- En halv chorizo
- 1⁄2-1 hel frisk rød chili
- 1 dl portvin
- 4 forårsløg
- 1 peberfrugt
- Havsalt
- Friskkværnet sort peber
- 200 g ris
Fremgangsmåde
Skær svinemørbraden ud i små skiver og brun dem i lidt rapsolie i en gryde. Krydr med salt og peber.
Tilsæt snittede rødløg og chorizo, og lad det brune lidt med.
Tilsæt yderligere de hele eller halverede svampe, fintsnittet chili og portvin.
Retten simrer under låg i 15 minutter, hvorefter snittede forårsløg og peberfrugt tilsættes og simrer med yderligere 5 minutter.
Der kan evt. tilsættes lidt vand eller mere portvin undervejs, hvis retten mangler væske.
Risene koges samtidig og serveres sammen med mørbradgryden.