Madlavning

Minitærter med citron og marengs

Ingredienser (4-5 små forme eller én stor)

Mørdej:

260 g hvedemel

70 g flormelis

125 g blødt smør

1 lille æg

 

Citroncreme:

2 usprøjtede citroner, revet skal heraf

1 lime, revet skal heraf

1,25 – 1,5 dl citronsaft

225 g sukker

150 g usaltet smør

4 store æggeblommer

1 æg

1 knsp salt

 

Marengs:

4 store æggehvider, ca. 200 g

240 g sukker

1 spsk. citronsaft

 

Fremgangsmåde

Mørdejen laves ved at blande mel, flormelis og blødt smør med fingrene til det minder om brødkrummer. Saml dejen med det let sammenpiskede æg, til den er glat og ensartet. Læg den på klø i 1/2 time, tildækket med husholdningsfilm.

Smør formene med rigeligt blødt smør, og drys med en ganske lille smule mel. Rul herefter dejen ud mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på ca. 4-5 mm. Skør cirkler af dejen med en omkreds lidt større end formens ud, og læg dem oven på hver form. Tryk forsigtigt dejen ned i formen, og fjern overskydende dej fra siderne. Sæt formene på køl, imens ovnen varmes op til 180 grader.

Prik tærtebundene med en gaffel, så der ikke dannes luftbobler under bagningen, og bag derefter tærtebundene i 15-18 min., ind til de er jævnt gyldne – små forme skal have lidt længere tid end store. Lad dem køle helt af i formene.

Riv skallerne af citronerne og limen med den fine side af rivejernet, og pres derefter saften fra citronerne. Pisk smør og sukker cremet, og tilsæt først æggeblommerne en ad gangen og derefter det hele æg. Tilsæt til sidst citron- og limesaft og salt.

Hæld blandingen i en gryde, og varm op over svag varme og konstant omrøring. Citroncremen vil tykne lige være kogepunktet. Hvis uheldet er ude, og cremen skiller, så kan den presses igennem en fintmasket sigte. Hæld cremen i en skål, og lad den køle til stuetemperatur, hæld den så i mørdejsbundene, og lad dem stå yderligere og sætte sig på køl, imens du forbereder marengsen.

Anbring æggehvider, sukker og citronsaft i en skål over vandbad, og lad massenvarme op over medium-svag varme under omrøring indtil sukkerkornene er helt opløst. Pisk nu marengsmassen med en elpisker eller lignende, til den er hvid, blank og skinnende – og helt afkølet.

Brug en sprøjtetylle til at sprøjte marengsmassen ud over tærterne i små toppe. Sørg for, at citroncremen er helt dækket. Bag tærterne i ca. 10 min. ved 200 grader, indtil marengsen er let gylden i toppen – vær opmærksom på, at den hurtigt kan få for meget.

Server tærterne lune eller kolde.

 

Kilde: Alt for damerne

 

Skriv et svar

Powered by: Wordpress