Madlavning

Chicken parmigiana

Ingredienser

2-3 pers.

 • 1 spsk olie
 • 2 fed hvidløg, finthakkede
 • 1 løg, hakket
 • 1 lille dåse tomatkoncentrat
 • 1 ds hakkede tomater
 • 1-2 dl vand
 • 2 tsk tørret basilikum eller oregano eller efter smag
 • 1-2 tsk sukker
 • salt og peber
 • 2 stk kyllingebryst uden skind
 • 1 dl rasp
 • 2 tsk tørret basilikum eller oregano
 • 2 spsk revet parmesanost
 • olie til stegning
 • 1 kugle frisk mozzarella
 • friskhakket persille til pynt

Fremgangsmetode

Varm olien op i en gryde og sauter hvidløg og løg heri. Tilsæt tomatkoncentrat og hakkede tomater, vand, basilikum eller oregano og bring gryden i kog. Lad saucen simre i 10-15 minutter og blend den evt. glat med en stavblender. Smag til med sukker, salt og peber og lad saucen simre videre ved svag varme, indtil den skal bruges.

Del hvert kyllingebryst i 2-3 stykker og bank stykkerne let flade med håndroden. Bland rasp, basilikum eller oregano og revet parmesan i en tallerken og vend kyllingestykkerne i blandingen. Kniber det med at få raspen til at sidde fast på kyllingen, kan man dyppe i lidt mælk først, men det synes jeg ikke er nødvendigt. Varm olie op i en pande og steg kyllingestykkerne til de er gyldentbrune og gennemstegte. Lad dem afdryppe på et stykke køkkenrulle.

Kom tomatsaucen i et ildfast fad. Placer kyllingestykkerne i saucen og fordel lidt frisk mozzarella på toppen af hvert kyllingestykke. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter, til mozzarellaen er smeltet. Drys med friskhakket persille og server med kogt spaghetti og evt. hvidløgsbrød og grønt.

Noter

Kan evt. serveres med brød, ris eller pasta.

Skriv et svar

Powered by: Wordpress