Ingredienser
2-3 spsk. olie
1 stort løg, finthakket
2 fed hvidløg, presset
1 lille stærk chilipeber – fx habanero chili, meget finthakket
1 tsk. spidskommen
1 tsk. stødt kanel
600 g hakket oksekød
1 tsk. chilipulver
Havsalt
Friskkværnet sort peber
1 ds. hakkede tomater
2 dl oksebouillon
200 g kidney bønner fra dåse, skyllede og afdryppede
25 g mørk chokolade 70%, finthakket
Tilbehør:
Mexicanske øl, limebåde, creme fraiche og nachos
Fremgangsmåde
Varm en dyb pande op med olien. Tilsæt løg, hvidløg og chili. Efter et par minutter tilsættes chilipulver, salt, peber samt kanel og spidskommen. Vend det godt sammen.
Rist dernæst kødet i blandingen. Hæld tomater på sammen med bouillon og bønner, og lad retten simre i 25 minutter. Rør undervejs.
Smag retten til – tag den fra varmen, og rør finthakket chokolade i.
Noter
Der kan sagtens kommes mere chili i. Og retten har godt af at stå og simre/trække længe.
Inspiration: charlotterosenstand.dk