Ingredienser
Dej
25 g gær
1 æg
2,5 dl lunken mælk
600 g sigtet mel (spelt eller hvede)
100 g sukker (muscovado eller rørsukker)
75 g blødt smør
1/2 tsk salt
1 spsk. friskkværnet kardemomme
Fyld
75 g blødt smør
5 spsk. sukker (muscovado eller rørsukker)
1 spsk. friskkværnet kardemomme
Topping
1 sammenpisket æg
1-2 spsk. sukker (muscovado, rørsukker eller perlesukker)
1 spsk. friskkværnet kardemomme
Fremgangsmåde
Opløs gæren i den lunkne mælk. Tilsæt halvdelen af melet sammen med ægget. Pisk til en ensartet masse og lad dejen hvile i en time.
Tilsæt resten af melet, sukker, kardemomme, smør og salt. Ælt det sammen til en glat dej. Lad dejen hæve i en halv time.
Del dejen i to og rul begge klumper ud med form som en rektangel. Smør smørret på dejen, drys med sukker og til sidst kardemomme. Rul dejen sammen som til en roulade, og skær hver rulle ud i 10-15 snegle.
Læg sneglene på en bageplade. Du kan vælge at lade sneglene stå på højkant med sammenrulningen nedad. Det giver sneglene en fin form og et lækker blødt indre. Alternativt kan du lægge sneglene ned, ligesom når man bager kanelsnegle. Det giver en sprødere snegl. Lad sneglene hæve i en halv time.
Pensl sneglene med sammenpisket æg, drys med sukker og friskkværnet kardemomme. Bages i ovnen ved 225 grader i 7-10 minutter, til de er gyldne.
Noter
Kan evt. bages i muffinforme.